Häxjaktens CW Echo – ny hund på kenneln

Sedan i söndags har snart 5-åriga Häxjaktens CW Echo (e. Casso vom Staffelbach/u. Viltskräckens KH Wilda) bott här på Ljunglid. Trots hans “mogna” ålder har han mycket liten jaktlig erfarenhet, men har ett fantastiskt trevligt lynne och en tilltalande exteriör. Dessutom tycker jag hans stamtavla är intressant, då den sammanför blod från tyska vildsvinsjagande linjer med en mix av “svenskt” blod från de mest betydande uppfödarna de senaste 20 åren. Jag har därför beslutat att ha honom på prov och se vad han duger till. Han har redan visat vattenintresse och gjort fullt godtagbara insatser på både provgrytsgrävling och hägngris (trots att han inte tidigare varit i kontakt med dessa villebråd). Framtiden får utvisa om han besitter skärpa och övriga jaktegenskaper i tillräcklig omfattning för att passa i vår avel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *