Rapport från solens och vindarnas ö

Först som sist vill jag, apropå föregående inlägg, passa på och tacka Kenth för förtroendet! Att stå som huvudägare till Sveriges äldsta aktiva TJT-kennel är en ära. Att dessutom ha Kenth som ett bollplank för dryftande av idéer kring avel av såväl tjt som de för kenneln nya raserna pointer, vorsteh och finskstövare är en ynnest.
Så till inläggets rubrik. Den utlovade familjeresan till Öland sammanföll med ÖFKs utställning för raser av de brittiska stående fågelhundarna. Domare var legendaren Nils-Erik “ölandsnisse” Nilsson och han tilldelade Stenbitens Epson Excellent Ck i jaktklass, samt Westicums Ida ett välförtjänt Good i juniorklass.
Årets ölandstur innebar i sedvanlig ordning ett antal antikvariatbesök vilka resulterat i ett flertal trevliga böcker. En av de nyinköpta titlarna är kanske extra slående; Hösten var min och hundarnas – förf. Erik Berg. Låt detta bli mottot för kommande halvåret!

20120804-200659.jpg

4 comments

    1. Jo, ett 15-tal hyllmeter med jakt-, hund och naturlitteratur av god kvalitet är inte så dumt att ha som referensbibliotek. Du får väl komma hem och botanisera någon dag. Du har väl också en nätt samling?

      1. Inte mer än kanske 2 hyllmeter jaktlitteratur. Men en hel del natur och givetvis massor med litteratur med anknytning till mitt arbete – vilket ger en del överlappning…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *