Nu har vi skogen för oss själva!

I och med inträdet i februari, så försvinner en hel drös med halvdana jägare och dito hundar från skogen. Rådjuren är ju inte längre lovliga och den nationella jaktklubben “frysboxen” ids inte bege sig till skogs med enkom räv eller hare i sikte. Skämt åsido; visst finns det duktiga rådjursjägare och dugliga rådjurshundar, men faktum kvarstår; det infinner sig en viss frid i skogen när endast stövarjägarna är kvar.
Idag jagade jag alltså räv med eleverna. Med oss var också Erik Liljekvist med sin duktiga finntik Bibby (mor till Foxy). Både hon och Banjo tog upp snabbt efter kortare slagarbeten. Banjos räv gick efter knappa timman i pass hos undertecknad, som satte punkt för drevet. Bibbys räv gick i gryt och efter 4 timmars idogt arbete av Mirra var även den förpassad till de sälla jaktmarkerna.

20130201-195226.jpg

20130201-195243.jpg

2 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *