Fyra drevrävar för Banjo – på en dag.

Den årliga jakten med vännerna Johan och Jörgen kring stenbrottet i halländska Rävinge(!) bjöd på storslam. Banjo var enda hund, men tog sitt ansvar. Första upptaget lät inte vänta på sig länge. Efter kanske 40 minuters drev kom räven i pass hos mig, och mötte sitt öde genom den trånga pipan på sida-sidan från Sauer & Sohn. Banjo som inte var lång efter fick dock ge den nådastöten.
Snabb omställning och ett slagarbete från Banjo längs de lodrätta stenbrottsväggarna bringade ännu en räv på benen. Denna buktade i nära en timma. Sen kom den i lätt galopp längs en skogsväg rakt i famnen på mig. Knall, fall och välförtjänt omruskning från Banjo.
Klockan var inte lunch än, varför Banjo krokades loss ännu en gång. Första sökrundan övergick i väckskall och strax var nästa räv på benen. Denna gjorde en rejäl bukt och vände åter efter trekvart. Då stod jaktvärden Jörgen i vägen. Drillingen tömdes, men räven fortsatte. Den han bara något hundratal meter innan Banjo var ikapp och gjorde processen kort. Vid det här laget var vi mer än nöjda och tänkte ta en kopp kaffe. Denna fick emellertid vänta när en passkytt meddelade att ännu en räv siktats. Foxy som suttit i bilen gavs chansen och tog an den knappt timsgamla löpan till ett gryt där hon blev stående. Troligtvis låg räven där, men jag hade ingen terrier med mig (känns naket), då Chilli har valpar och Mirra återhämtar sig efter ett 6-timmars jobb på en räv i måndags kväll.
Foxy kopplades och Banjo släpptes vid grytet där det vimlade av rävspår. Han tog an en äldre löpa och efter en halvtimma var dagens fjärde drev igång. Efter en dryg timma fick Jörgen en skottchans i en tätning. Återigen spelade drillingen fanfar, en gran sköts av och räven fortsatte. Även denna gång hann den inte långt innan Banjo kom ifatt och avslutade jakten. I och med det var hans 23e räv för säsongen ett faktum. Totalt under hans 6-åriga liv är siffran 92. Att redan denna säsongen nå siffran 100 och korka upp den för ändamålet inhandlade flaskan whisky av märket Macallan känns inte avlägset!

20130209-205841.jpg

20130209-205901.jpg

20130209-205916.jpg

20130209-205934.jpg

20130209-205949.jpg

One comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *