Första räven för Zetor. Och ett par för Banjo och Viska.

Efter gårdagens rävbonanza i Halland, var förhoppningarna höga inför dagens jakt i Öxnevalla. Banjo tog strax upp en räv, vilken begick misstaget att gå i gryt efter knappa halvtimman. Ett ypperligt tillfälle för Zetors första grytjakt! Tobias har medvetet låtit bli att släppa honom i gryt tills nu, för att ge honom en säsong ovan jord först. Zetor fattade kvickt vad det gick ut på och fick kontakt med räven nästan rakt under mina fötter. Efter kanske 10 minuter tystnade skallen och dunsar förebådade rävens sorti. Jaktvärden Johan och jag tömde bössorna, men en flink skytt vid namn Hasse blev den som satte punkt för flykten. Klang och jubel!
Efter en stund fick Banjo upp ännu en räv. Denna gjorde en stor bukt för att sedan komma emot Johan och mig. Just som den skulle ta sig upp för en brant klippvägg fick den hagelsvärmen och blev liggande. Banjo gav den sin sedvanliga omruskning, och belåtna över dagens jakt beslöt vi att hålla kväll. Förutom Banjo och Zetor, har givetvis Viska med husse Martin varit i farten uppe i Börstig. Att resultat är det som räknas bekräftades ännu en gång när Martin förpassade en inspårad räv till de sälla jaktmarkerna efter kompromisslöst arbete av Viska.

20130210-203811.jpg

20130210-203830.jpg

20130210-203845.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *