Trevligaste jaktdagen?!

Imorse mötte Tobias I och jag upp Christian K i halländska Myckhult. Bättre delan av natten hade jag tillbringat uppochner med fältspade i hand i ett lergryt av besvärlig modell. Gamla Mirra sprängde den av Banjo indrivna räven två gånger, men efter salutering av passkyttarna gick en oskadad Mickel på djupet och först efter 6 timmar fick jag fatt i hunden. Räven klarade sig, vilket ju inte hör till vanligheterna. Hatten av!
Åter till dagens övning; Banjo presterade tre bra rävdrev. Det första och sista slutade vid gryt där Banjo kopplades till förmån för tjt’n Zetor, samt foxterriern Tira. Båda terrierna gjorde kanonjobb på respektive räv och inga misstag gjordes med bössorna. Extra kul var att Zetor gick som tåget denna hans andra gång i naturgryt. Att husse Tobias dessutom fällde den utfarande räven med ett händigt skott var lök på laxen.
Banjos andra drev gick i stora bukter och tröt vid ett 10 meter lodrätt stup som ringades av Banjo. Han skällde närmast ståndskall under det, men räven satt troligtvis i trygghet på någon klipphylla och av rädsla för att hunden skulle störta ut för stupet kopplades han. Att markerna var några av de vackraste jaktmarker jag jagat på och de övriga deltagarna positiva och engagerade gjorde dagen till en av säsongens trevligaste rävjaktdagar. På bilden nöjd Christian, nöjd Tobias och duktiga jyckar.

20130216-203904.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *