Vorstehvalpar och lite smått och gott

Jag är näst intill säker på att Carmenzita är dräktig. Det är nu exakt 5 veckor sen hon parades och hon är märkbart rund om magen. Om ett par dagar till skall det synas säkert. “Zita” har fått stå tillbaka hittills under vårträningen till förmån för yngre förmågor, samt de hundar som skall startas på jaktprov. Idag fick hon emellertid komma loss en sväng och spikade ett par rapphöns som flera av de andra hundarna missat en stund tidigare. Inget fel på näsan trots dräktighets-ledigheten alltså!
En nyhet på TJT-fronten är att G’s AH Barbour fick åka till Sörmland med enkel biljett idag. Anledningen är att hon har vad som bäst kan beskrivas som “en något lös tå” på en baktass. Om det är förvärvat, eller medfött kan inte sägas med säkerhet. Således vågar jag inte behålla henne till avel. Känns trist då hon redan halvårsgammal uppvisat bra drevegenskaper och gett skjutna rävar rejäla omruskningar. Hoppas hon skall skänka glädje åt sin nye ägare!

20130318-200044.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *