Team Gamekeeper’s TJT

300Den trista och långa vintern har äntligen gett vika för sol och värme! Beroende på när våra hundar är födda övergår jakt- och skogsträningen i skog till  gryt- och vattenträning som förberedelse för jaktproven. Nu ska resultatet av vårt “avelstänk” på Gamekeeper’s bli prövat ordentligt! Under 2013 & 2014 har vi en ganska diger skara av nyblivna hundägare och deras unghundar som ska uppmuntras till provstart. Gryt- och vattenträning sker i gemytlig samvaro med likasinnade människor och nya trevliga kontakter knyts. De olika kombinationerna ger oss en bred bas som ger möjlighet/utrymme till flera intressanta avelskombinationer framöver. Här nedan får du en liten genomgång av vilka olika kombinationer som kommer på “banan” 2013/2014!

Gamekeeper's Grace Kelly

Gamekeeper’s Grace Kelly

Börjar med avkommorna till Gamekeeper’s Grace Kelly (G’s Zaxon KI x G’s Frilla): I mars 2010 fick hon en liten kull med Gamekeeper’s Brandon (G’s Quentin Xilloson x G’s Mirra Tikkadotter). Jaktlust, drev och vattenpassion är som det ska vara.  Vi räknar med att minst en av de valparna kommer till start under 2013. Kombinationen består till nästan 100% av äldre “Gamekeeper’s kombinationer”.

============================================

Gamekeeper's Räskva

Gamekeeper’s Räskva

Näst på tur i presentationen är en kull med Gamekeeper’s Räskva (Alf vom Herzbach x Syrena-Oris v Kleinem Fluss). På julafton 2011 fick hon sin kull med Gamekeeper’s Ilie Nastase (G’s Zaxon KI x G’s Doris). Där har två avkommor gjort sin drevdel under 2012 och ytterligare två ligger i startgroparna för att göra provstart under 2013.
Kullen är linjad på den utmärkte Alf vom Herzbach.

==============================================

Gamekeeper's Chill Out

Gamekeeper’s Chill Out

Gamekeeper’s Chill Out (G’s Ilie Nastase x Husses Jaktglädje) har två kullar! Den första föddes för 1 år sedan e. Klapps Klapp-Fritzon (Tyja’s Fritz x G’s AR Lämmchen). Ägarnas signaler från skogen har varit mycket positiva och vi förväntar oss att flera kommer till start under 2013. Kullen är en kombination av äldre framgångsrika tiklinjer från kenneln och fräscht nytillskott för att få ökad avelsbredd. Hennes andra kull e Kendo vom Grenzkamm (Gerry vom Mevitzmoor x Fee vom Hratschken) föddes  i januari och får ge sig till tåls till 2014. Kendo liksom hans far Gerry vom Mevitzmoor har varit excellenta avelshundar i Tyskland. Gerry finns på båda sidor i denna kombination plus flera  nya framgångsrika individer

==============================================

Tribiani Hilda

Tribiani Hilda

Tribiani Hilda (G’s Ursus EW x Beba) gav en efterlängtad kull i september 2012 e Hivlingens Algot (G’s Nando Xilloson x Espe vom Staffelbach). Tre ur den kullen har fått bekanta sig med grävlingen nyligen och de som visades gav verkligen mersmak! Med lite flyt kan det bli provstart redan 2013! Kombinationen är svagt linjad på den utmärkta avelstiken Gamekeeper’s RF Rita!

==================================================

Trapper's Adventure's Viska 30 april 2013

Trapper’s Adventure’s Viska
30 april 2013

Den sista tjt-kombinationen 2013 är Trapper’s Adventure’s Viska (Xillo von den Recknitzwiesen x Gamekeeper’s A-Vittra). Hon blir mor om ett par veckor. Far till den kullen är Urmel vom Goldacker (Dingo vd Sorgeschliefe x Quitte vom Goldacker). Xillos mor, den utmärkta avelstiken Lena vd Recknitzwiesen, finns på båda sidor. Urmels far Dingo vd Sorgeschliefe är förutom en personlig favorit, även en utmärkt avelshund som har lämnat utmärkt avkomma i tysk avel. Här hoppas vi kunna spara en tik i kenneln för att efterträda Viska och tiklinjen Waltraud vd Recknitzwiesen.

======================================================

Så var denna lilla genomgång klar. Den som är observant ser att flera avelsdjur finns med flera gånger. Bland hanarna är det främst Xillo von der Recknitzwiesen, G’s Zaxon g:m sonen G’s Ilie Nastase och G’s Ursus EW.  De har själva och genom sin avkomma visat sig ge utmärkt avkomma i olika kombinationer! Bland tikarna sticker främst Gamekeeper’s RF Rita ut.

Tikarna G’s Chill Out och Tr. Adv. Viska representerar de äldre stamtikarna i kenneln (Wildwärters Sera & Waltraud vd Recknitzwiesen), G’s Grace Kelly för blod från den utmärkta Eike v Felsenrain & G’s Räskva samt Tr. Hilda och deras tikavalpar representerar tiklinjer från Balkan, som startade med importerna Syrena-Oris v Kleinem Fluss (Bosnien) och Beba (Serbien). De hanhundar (importerade/andra svenska kennlar) vi har använt under 2012 & 2013 representerar utmärkt avelsarbete i andra kennlar och vi förväntar att de ska ge ett positivt tillskott i vårt eget avelsarbete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *