Gamekeeper’s Vito Corleone

Det har i dagarna kommit till vår kännedom att G’s Vito Corleone är bärare av dubbla anlag för primär linsluxation (PLL). Vi tycker givetvis det är tråkigt och tragiskt för alla inblandade parter. Vi på kennel Gamekeeper’s ser mycket allvarligt på detta och plockar självklart bort honom från listan över intressanta täckhundar. Sedan DNA-testerna infördes 2010, garanterar vi på kennel Gamekeeper’s att endast göra parningar där avkomman inte riskerar att drabbas av PLL.

I detta sammanhang kan det vara värt att poängtera att avkommor efter G’s Vito Corleone och en icke-anlagsbärande tik aldrig kan drabbas av PLL. En sådan avkomma är även godkänd för avel om den paras med icke-anlagsbärande individ.

Tveka inte att kontakta oss om ni har frågor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *