Donnas dag!

Ännu en fantastisk jaktdag på Balgö är till ända. Carinas pointrar Jina och Carro, samt mina, Epson, Biran och Donna, tog plats i värden Gunnars aluminiumskuta i morse. Hårda, men ljumma sydliga vindar och uppsprickande molntäcke gjorde dagen behaglig, men fågeln var svår att tas med, då den oftast låg i nära anslutning till slån- eller enbuskage. Före lunch hade vi således inte en enda tocke i säcken. Efter lunch var vi helt eniga om att öka effektiviteten, vilket resulterade i ett knippe vackra fasantuppar.
Ö-jakten påminner en hel del om fjälljakt på så vis att hundarna måste behärska såväl reviering som biotopsök, samt vara verkligt uthålliga för att vara effektiva. I hård konkurrens med dagens övriga hundar måste sägas att Donna sticker ut som “dagens drottning”. Hon var rejält jaktsugen och började dagen med ett sök på gränsen till för stort. Efter ett “kvartssamtal” och några timmars jakt blev det betydligt mer styrbart och efter att själv fått fälla några tockar efter fenomenala avancer på löpor, är jag mycket belåten med “min lilla danska”. Tack Tom B för en härlig (om än krävande) hund! På bilden har hon naglat fast dagens sista fasantupp.

20131026-203238.jpg

One comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *