Tribiani Hilda på grävlingparty

Jakter 2011Skapad av Calle Stolt mån, februari 14, 2011 19:54:09

En något exalterad Tobias ringde igår och frågade om jag ville höra en “rolig jakthistoria”. Självklart ville jag det och fick lyssna till en smått otrolig berättelde om hur Tribiani Hilda släpptes i ett gryt där man trodde en räv låg inne. Någon Mickel fanns inte där, men väl 4 (fyra!) grävlingar som gick ut! “Tea” som hunden kallas hade gått ner och haft ganska rejäl kontakt och strax for grävlingarna ut en efter en. Nåja, de två sista kom nästan samtidigt varför den ena klarade sig med blotta förskräckelsen. Tre stycken han de i alla fall skjuta.

OK, visst händer det rätt så ofta att fyra, eller ibland fler, vuxna grävlingar ligger i samma gryt, men inte vid den här tiden på året. Att samtliga dessutom lämnar grytet och kan skjutas utan begagnande av spett och spade hör knapast till vanligheterna heller. Grytet var inte särskilt stort, så kanske hade de kommit dit nyss under sina vårliga rekognoseringspromenader efter avslutad vintersömn?Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *