Rävjakt i Rävige

Jakter 2011Skapad av Calle Stolt tis, januari 25, 2011 19:31:24
Söndagens övningar var förlagda till orten med det passande namnet Rävige. Ordet “orten” bör kanske bytas ut mot “gårdssamlingen”, men det väsentliga är att Rävige gjorde skäl för sitt namn. Värden var Kalle Johansson med far och bröder. Bengt Andersson (mer känd som Räva-Bengt), samt undertecknad var ditresta som hundförare.

Hård skare möjliggjorde förvisso jakten, men att få upp en räv på densamma visade sig lite knepigt för hundarna, åtminstone på förmiddagen. Resultatet får väl ändå betecknas som godkänt; 4 skjutna rävar, varav två på drev och två i gryt. Att en drevräv sköts för Bengts finntik Bessy, och den andra för min Banjo, samt att de två gryträvarna sköts för Tribiani Hilda som därigenom fick sitt första godkända grytjaktprov gjorde inte saken sämre. Grattis till husse Tobias Ivarsson, och tack till domare Christoffer Jannesson som välvilligt ställde sin tid till förfogande.

Trots att jakten pågick från 8 på morgonen till kvart över fem på eftermiddagen, då Banjo drev fram till den sista räven, observerades ytterligare fyra rävar som vi inte hann få tag i, så vi ser fram emot “favorit i repris”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *