En “Mixed Bag” med Epson

Tredjeårseleverna hade en timma över efter planeringsarbetet inför kommande jakt på Östad Säteri. Vi tog en sväng på Rådde med Epson för att försöka skjuta några fasantuppar. Eppe gick suveränt och hittade dussintalet fasaner, dock mest hönor, vilka är fredade hos oss.
Ett rådjur hade på något vis hamnat innanför stängslet i ett lövträdshägn. Vi öppnade en lucka i staketet och försökte driva ut det, men det stressade djuret skadade sig själv i utbrytningsförsöken varför jag avlivade det.
En stund senare fattade Eppe stånd mot ett dike. Vid avancen lättade en fasanhöna och en hare. De låg precis bredvid varandra! Hönan fick givetvis flyga, men eleven Samuel frågade artigt om han fick skjuta haren som sprang förbi honom. Eppe bryr sig ju inte om hare och går man på jakt med en rutinerad hund tycker inte jag man behöver hålla så hårt på kutymen. Knall och fall!
Vi hade i det läget alltså ett rådjur och en hare, men fortfarande ingen tocke. Just innan vi skulle gå till bilen nöp Eppe till mot ett buskage. Han reste och upp flög två hönor och en tupp. Eleven Simon K stod rätt placerad och gjorde inga misstag med bössan. En fin apport fick avsluta en händelserik timma, och en “mixed bag” med pointer var ett faktum!

20131217-195151.jpg

20131217-195202.jpg

20131217-195211.jpg

20131217-195221.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *