Säsongens sista klövviltjakt

Claes Berg bjöd till jakt för bl.a jaktutbildningens tredjeårselever. Med ännu ej ihopläkta vildsvinsskador på Chilli och Ella, samt en Diana i höglöp, är man lyckligt lottad att ha Tobias Ivarsson som granne. Därmed fanns hans duktiga tyskar Tea och Ragge att tillgå. Båda jobbade på fint med drev och ståndskall på gris. Tea gjorde även några drev på dovvilt. Tobias själv är nyss knäopererad och fick därför spela den ovana rollen som passkytt.
Mikael Ström kom med sitt batteri av prima jaktterriers. Dagens kämpe måste Mikaels hanhund Herman (Urmel vom Goldacker) utses till; ett kompromisslöst jobb på en stor gris resulterade i 16 st (!) hål och revor i Protectorvästen. Herman klarade sig utan synliga skador, jagade gris i någon timma innan han utmattad och mörbultad föll ihop framför Tobias. Om han inte haft västen på sig, hade han garanterat varit död.
Zita, som jag förresten jagade fasaner med igår, fick jobba idag också. Jag sköt en rödgris för henne som hon körde loss. Därtill hittade hon gris ytterligare 7-8 gånger. Hon står oftast för dem, reser på kommando och jagar efter dem om hon får tillåtelse. Mest spännande är det helt klart att skjuta över henne som vid en fågeltagning. Man vet ju inte vad för sorts gris som ligger framför oss i planteringen! Hon har nu varit med mig på vildsvinsjakt tre gånger. Totalt har hon gett mig över 15 skottchanser, vilka givetvis inte förvaltats av mig då jag valt att köra loss grisarna i förhoppning att någon passkytt skall få läge. Jag har trots det skjutit tre grisar för henne, en varje gång. Helt klart värt att prova!

20140130-181627.jpg

20140130-181639.jpg

20140130-181646.jpg

One comment

  1. Riktigt rolig jakt lät det som. Skôj att Zita levererar som hon gör. Det gör mig blott än mer nyfiken på Essas praktiska kapacitet. Hon är djäkligt intresserad av klövviltet men jag har medvetet hållit tillbaka henne. Vill börja med att låta henne ställa fågel och grävling innan vi går vidare med andra övningar…

    Vi kör en sista klövviltjakt i morgon em. Går upp tidigt och jobbar undan så jag får några timmars jakt med Missan i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *