Första räven för Foxy!

Foxy har uppvisat ett enormt överskott av jaktlust hela säsongen. Hon har drivit räv riktigt bra, men klövviltjakterna har i ärlighetens namn varit ganska många, vilket tärt på röstresurser och byggt kondition hos husse. De gånger hon drivit räv har de varit “stolpe ut” och ingenting har skjutits för henne. Tills idag!
De senaste veckorna har hon visat en ökad jaktlig mognad. Hon har inte rört klövvilt på en månad och drevsättet har blivit noggrannare. Hon har faktiskt drivit hare med bravur och trots att det är räv jag vill jaga med henne har jag låtit henne hållas. Idag kunde jag belåtet konstatera att hennes sedvanliga rejäla sökrunda övergick i ett målmedvetet slagarbete. Detta fortgick i en halvtimma och sträckte 1,5 km bort fågelvägen. När upptaget övergick i drev matade hon på med ett härligt skall och efter en timma var jag säker på att det var räv, beroende på buktområde och drevsätt. Jag gick rakt in i en plantering intill en bäck där det passerat ett par gånger. En halvtimma senare passerade drevet mig utom synhåll, endast 10 meter bort. “F-n!” tänkte jag, men just som jag väntade mig att det skulle bära av ifrån mig, kom räven trippande ett par meter bort. Sauer & Sohnen lyftes till kinden just som Mickel passerade en gran och när han kikade fram på andra sidan, blott fyra meter bort, ändade en laddning treor hans liv. Foxy var hack i häl och undersökte nyfiket och en smula förvånat sin första drevräv.
På väg hem mötte jag familjen och Tove sprang mig till mötes för att beskåda räven och hålla Foxy på hemvägen. Säsongen kunde inte fått en bättre avslutning!

20140314-135525.jpg

20140314-135532.jpg

One comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *