Jaktprov och valpar i vårvärmen

Senaste veckorna har varit innehållsrika, men uppdaterandet av bloggen har medvetet fått släpa efter. En fantastiskt fin påskvecka på Malta tillsammans med fru och barn kändes välbehövlig för alla parter efter en lång jaktsäsong. Väl hemkommen blev det en tur till Säffle för ett sista jaktprov med vorstehhundarna. Jag startade Maji och Zita i Ökl och är, det mycket varma vädret till trots, belåten med deras prestationer. Att Zita dessutom erhöll en sjua i fältbetyg på sin första start i Ökl gör att sommarens spår- och vattendel känns än mer angelägen. Tack till Erika, Simon, Ingemar och övriga Münsterländerägare för trevlig samvaro och intressanta diskussioner om jaktprov, avel och dressyr över rasgränserna! På bilden Zita med eleven Liselotte under höstens rapphönsjakt hos uppfödaren Sten Rönnerling.

20140425-152221.jpg
När jag kom hem från Säffle möttes jag av nio små gulvita pointervalpar. Donna valpade i Söndags och med Epson som far finns det gott hopp om goda jaktegenskaper hos de små krypen. Både hanar och tikar kan påtingas av jägare.

20140425-152600.jpg
I övrigt måste jag tillstå att det är ganska skönt med vår, vackert väder och tid över till annat än jakt. Hundarna får självklart hänga med på övriga aktiviteter, t.ex “skeppshunden” Story gjorde husse sällskap på en stunds havsöringfiske härom dagen.

20140425-152832.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *