Stenbitens Epson – SE UCh

Idag avhöll Ölands Fågelhundsklubb sin årliga utställning i Eriksöre. Ett trevligt evenemang där Nils-Erik “Ölandsnisse” Nilsson dömde i värmen. Totalt var det 13 pointrar till start. Stenbitens Epson tilldelades Excellent med Cert i jaktklass och blev dessutom BIM. Därmed tituleras han nu Svensk Utställningschampion, en titel som förpliktigar för en pointer då den förutom utställningsmeriterna måste erhållit ett förstapris i öppenklass på jaktprov.
Vidare ställdes tre avkommor efter ovan nämnda Epson, undan Carina Uhléns tik Lyngberga Carro ut idag; Lyngberga Nicke fick Very Good i Ukl, Lyngberga Ninja Excellent med CK i Ukl och min Lyngberga Nora Excellent med CK och reserv-Cert i jaktklass.
Slutligen ställde jag ut de två ungtikarna Gamekeeper’s Fantasi och Fröken Finemang. De båda fick hygglig kritik, men tilldelades “bara” Good, p.g.a deras lilla format. Får hoppas de håller bättre format i marken!
På bilden från vänster; jag med Epson och Nora, Josefin Hållbuss med Ninja och Carina Uhlén med Nicke.

20140803-151347.jpg

2 comments

  1. Tillykke med det fine resultat Kalle. Hærligt når gode brugshunde også kan begå sig i udstillingsringen.
    Vi har haft familie weekend i Dansk Pointer Klub i går og i dag. Jeg har ikke alle resultater, da jeg ikke selv var med pga. vores yngste datter fyldte 40 år, men Spurvfugldalens Quizi ejer Hugo Nielsen fra Kennel Mørup blev 1. vinder med cacit og BIM i brugshunde klassen. Derudover vandt hun også pokalen i åben klasse i apportering. Quizi er efter Spurvfugldalens Katja og Derbyvinder Astrups Fighter. Vi venter iøvrigt hvalpe efter Katja og Derbyvinder Oluf om 3 uger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *