Rapphönsjakt!

Det är tur att dygnets ljusa timmar fortfarande är ganska många; tidig morgon, dubbel dag, är en devis att leva efter med mycket att göra på både jobb och jakt. September är en fantastisk jaktmånad och att jaga rapphöns i det vackra vädret på gyllengula stubbar och i betfält är en ynnest. Att jakterna dessutom skett i trevligt sällskap hos nestorn Sten Rönnerling i Skåne och tillsammans med före detta kollegor och elever på Rådde gård gör inte saken sämre. Dessutom har det blivit någon träningsrunda med unghundarna på Birger Knutssons trevliga marker. Höjdpunkterna rent jaktligt har varit många, men att fälla Noras första rapphöns, samt allt mer behärskade fågelsituationer av ungtiken G’s Fröken Finemang sticker ut som höjdpunkter. Som grädde på moset har vi dessutom hunnit med några försök på tjäder med Carmenzita och ett par fina drev på både hare och räv med ungstövaren Foxy. Ser med tillförsikt fram emot kommande höst och vinter med hela hundbatteriet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *