Pointerjakt i höstväder

I grådiset, över plöjen, höstsådder och gräsmarker har det blivit någon liten tur med pointrarna. Fasanerna är varska såhär års och inte helt enkla att komma inpå livet. I dikeskanter, vassar och längs stengärden finner man dem oftast och att ta en pointer, bössan och en handfull patroner för en halvtimmasjakt gör varje dag till en jaktdag om man hinner innan mörkret sänkt sig.

En ambitiös valpköpare, Magnus Kwant, med den unga pointerhanen Carnbrings Black Bull (e. Stenbitens Epson, u. Tiurskogens Penny) ville träffas för en sväng i markerna. Jag fick till min stora glädje se en välförd och lovande unghund. Med mognad och erfarenhet kan han bli riktigt vass på både prov och jakt! Magnus är dessutom en skicklig fotograf och knäppte några bilder på Epson, Donna och mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *