Räv- och grävlingjakt

Helgens stövarsläpp resulterade till en början med en drevräv för Jägarhults Banjo. Jaktkamraten Robert Rönngren stod på generalpasset och gjorde inga misstag med bössan när räven kom i håll. En annan räv grytade nära en halvmil från upptaget. Grytet, en jordkällare, var av allt att döma även bebott av grävling. Grannen Mikaels TJT Gamekeeper’s Condor gjorde ett utomordentligt bra sprängararbete på räven som förpassades till de sälla jaktmarkerna med en gemensam kanonad av Mikael, jaktkamraten Erika och undertecknad. Därefter letade “Kola”, som hunden kallas, upp grävlingarna och efter ett enkelt nedslag kunde jag avfånga inte mindre än fyra grävlingar. Utanför grytet låg bl.a. tjäderkadaver och rådjursben. Jakten var således en viltvårdsinsats som hette duga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *