Första gryträven för Gamekeeper’s Diana

Dagens klövviltjakt på Stjärnarp försiggick i bra jaktväder och trevligt sällskap. Efter jaktens avslutande var det ännu ljust ute, varför Magnus Axelsson och undertecknad beslöt vänta med att hålla kväll och ge Diana chansen att jaga i naturgryt för första gången.
Invid en stenmur var några hål och Diana for beslutsamt ner i ett av dem när kopplet ströks. Efter en minut eller så hördes dunsar och rassel från underjorden. Då ju den egentliga agendan för dagen var studsarjakt hade vi inte hagelbössorna med. Dessutom var min studsare kvarlämnad i bilen till förmån för spaden; vi trodde ju mest på grävling! Häpna såg vi därmed plötsligt en räv smita ut ur en oupptäckt grytöppning. Denna klarade sig undan med blotta förskräckelsen, men Diana var kvar i grytet. Under närmare tio minuter hördes förflyttningar och skall. Så blev det plötsligt rejäl närkontakt helt nära en grytöppning bakom oss. Sekunderna senare kom räv nr. 2 i bästa fart och stil, men stoppades effektivt av undertecknad med hjälp av Magnus Mannlicher 6,5a. Diana låg inte långt efter och firade segern med några minuters ruskning av den fallne kombatanten.

IMG_0198.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *