Ännu en räv med Banjo och Quilla

En lång och givande jaktdag är till ända. Det började med stövarsläpp imorse. Banjo väckte iväg en bra bit på ett slag som dessvärre upphörde vid en å. Nästa slagarbete bar iväg mycket långt, men efter någon timma var Mickel på benen. Vid det laget hade vi övergått till fasanjakt över Mark Wigbys duktiga jaktspaniels, så Banjo fick driva på utan passkyttar. Lagom tills fasanjakten var färdig och Marks viltväska välfylld och tung av tuppar, hade räven gått i gryt. Vi kom dit efter kanske en timma och möttes av en ivrigt grävande Banjo. Hivlingens Quilla lösgjordes och behövde ingen vidare uppmuntran för att dyka ner i underjorden. Nio minuter senare kom en fantastiskt grann hanräv utrusande, bara för att sändas till de sälla jaktmarkerna med hjälp av Browningen. Det blev f.ö. den 130:e skjutna räven med SEUCh SEJ(RÄV)Ch Jägarhults Banjo; skål för honom!

Hivlingen's Quilla med dagens gryträv sprängd efter perfekt hundarbete

Hivlingen’s Quilla med dagens gryträv sprängd efter perfekt hundarbete

Jägarhults Banjo har grytat ännu en räv

Jägarhults Banjo har grytat ännu en räv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *