Gott Nytt År önskar Gamekeeper’s kennel!

Såhär på nyårsaftons eftermiddag blickar vi tillbaka på ett fantastiskt år med mycket bra jakt och fina premier på jaktprov. 2014 började i vanlig god ordning med slutspurt på klövviltjakterna och rävjakt med stövare och terriers. Första drevräven för Foxy var en höjdpunkt! Under våren föddes kennelns två valpkullar det gångna året; en TJT-kull och en pointerkull. De valparna har nu passerat halvårsstrecket och de flesta har redan visat framtassarna på Dianas stigar!

När så hösten äntligen kom inleddes säsongen med ett par veckor till fjälls. Ett gott fågelår och bra hundmaterial resulterade i härliga jaktupplevelser och många ripor och tjädrar i säcken. Att få göra nya trevliga bekantskaper på SPK’s huvudprov i Piirtivuopio var även det en höjdpunkt.

Hösten har därefter fortsatt med fältfågeljakter, rävjakt och givetvis klövviltjakter med tyskarna. Jaktprovsmässigt har det varit ett lyckat år med två förstapris på anlagsprov skog för respektive Gamekeeper’s Diana och Hivlingen’s Quilla. Quilla klarade ju dessutom av sitt grytjaktprov härom dagen med en föreslagen etta till kollegiet. Vidare har några Gamekeeper’s-tyskar klarat av drev- eller gryt-/vattendelarna, varför vi ser fram emot fler kompletta anlagsprov kommande år! På pointerfronten startade Sten Rönnerling vårproven med en 1ÅK för Gamekeeper’s Brioni. Detta resultat har dessutom följts upp med en 2SKL i oktober. Birger Knutsson startade Gamekeeper’s Fakir en gång med 1UKL som resultat. Själv har jag erövrat 1UK och 2UKL med Lyngberga Nora, 2UKL med Gamekeeper’s Fröken Finemang, samt 2ÖKL och 1hpÖKL med Donna. Vidare blev det en ÖKL-etta för vorstehn Stenbitens Carmenzita.

De finaste upplevelserna med hundarna har emellertid som vanligt varit jakterna; den gamle ripkallen med Epson, en trippel på tjäder med Carmenzita, Dianas första gryträv, vildsvin för jaktterrierna, knipjakter i vinterskärgård m.m. Vi på kennel Gamekeeper’s vill tacka alla, inga nämnda inga glömda, för 2014 och önskar en bra jaktstart på 2015!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *