Svensk Vinnare i Stockholm 2013 & lite nostalgi!

smulan3_110420På Svenska Hundmässan i Stockholm startade visserligen bara 2 tyska jaktterriers, men båda har varit vinnare innan och då haft hård konkurrens, så de är verkligen värdiga vinnare båda två! Båda hundarna är dessutom ett bevis på att jaktlig duglighet och exteriör kan kombineras!

Varför jag skriver om dem här på bloggen, beror på att de båda har en bakgrund på mödernet som i högsta grad berör kennel Gamekeeper’s, vilket jag tycker är väl värt att att uppmärksamma!

BIR & Svensk Vinnare 2013 blev Agnes (klicka för stamtavla/pedigree) och BIM samt Svensk Vinnare 2013 blev Pax Mariae Hermes.
Agnes mor “Ulli” är kullsyster till den utmärkte avelshunden J SE UCH G’s Ursus EW.
Agnes mormor Waltraud vd Recknitzwiesen importerades av kenneln som vuxen & morfar G’s Eley P. hanhundslinje lever kvar både här i Sverige och i Finland.

“Hermes” mormor G’s PR Zäta hade en bror vid namn G’s PR Zorro, som blev Världsvinnare (WW) i Nederländerna! Xillo vd Recknitzwiesen (död) importerades av kenneln som valp och blev här i Sverige en ypperlig nedärvare, vars söner/döttrar och barnbarn etc. fortfarande är framgångsrika i aveln både jaktligt och exteriört!

Ägarna och Uppfödarna till ovanstående hundar GRATULERAS å det varmaste!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *