Två rävar med Banjo och Diana

På jakt hos gode vännen Johan Olofsson i Halland idag gjorde Banjo, i vanlig ordning, det han skulle. Två bra slagarbeten resulterade i två upptag. Båda rävarna sträckte iväg och gick i gryt, varför husse och Gamekeeper’s Diana kom till undsättning. En av rävarna hade krupit in i en vägtrumma, vilken var knappt 50 meter lång! Således placerade sig Johan vid den ena änden, varefter jag släppte Diana i den andra. Efter en halvminuts skallande kom räven som fälldes av Johan.

Därefter tog vi oss in till det gryt där Banjos första drev hade stannat. Detta var ganska djupt, beläget i en tät bokföryngring med tre ingångar. Diana jobbade i 20 minuter på ett utmärkt sätt. Sen kom räven som en kanonkula ur den grytöppning jag bevakade, bara för att göra en kullerbytta i skottet från Browningen. Det blev Banjos 139e och 140e räv, tillika Dianas 6e och 7e. Denna veckan har hon sprängt fyra rävar, vilket visserligen renderat i några mindre ärr, men absolut inte värre än att hon kunnat jaga nästa dag. Hennes bevisligen vettiga anfallssätt kombinerat med brinnande jaktlust, hygglig skärpa och god rörlighet gör henne till den hittills bästa rävsprängare jag ägt (av ett dussin tjt’s, fem foxterriers och en borderterrier)!

En bra stövare och duktig terrier är oumbärliga!

En bra stövare och duktig terrier är oumbärliga!

Banjo skäller i vägtrumman där drevräven kröp in.

Banjo skäller i vägtrumman där drevräven kröp in.

Diana kommer ut ur den 50 meter långa trumman. Johan har satt punkt för jakten!

Diana kommer ut ur den 50 meter långa trumman. Johan har satt punkt för jakten!

Dianas andra gryträv för dagen. Skjuten av husse efter ett perfekt sprängararbete!

Dianas andra gryträv för dagen. Skjuten av husse efter ett perfekt sprängararbete!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *