En bra rävjaktshelg i Sörmland

Den 7e-8e mars besökte Christian Karlsson och jag, för andra året i rad, de muntra herrarna i Gärdesta jaktlag utanför Nyköping. I fjol sköt vi två rävar per dag för Banjo och terrierna, varför förhoppningarna var höga när vi rullade norrut i fredags kväll. Foxy är ju tyvärr konvalescent i sviterna efter en halsinfektion. Således fick vi förlita oss helt och hållet på Banjo, vilket förvisso brukar vara klokt!

Första dagen resulterade i två upptag på räv, vilka båda slutade med Mickels död. Russeltiken Bea var även hon behjälplig. Söndagen bjöd på strålande vårväder med temperatur kring 15 grader. Banjos första uptag föregicks av halvannan timmes slagarbete. Därefter buktade räven ganska snävt i en halvtimma och sköts sedan av Christian på drev. Banjo släpptes på nytt, började väcka efter tjugo minuter och ytterligare en halvtimma senare ekade drevskallet taktfast över Sörmländska kullar. Den räven bjöd på en lustiger dans och gick så långt som sju kilometer ur marken, men vände tillbaks och grytade efter fyra timmar. Foxtiken Tira gjorde ett bra jobb och vi kunde skjuta helgens fjärde räv! Därefter tillbringades det sista skjutljuset i kanten av en inäga med förhoppningen att skjuta varsitt mufflonfår. Något bra läge på de skarpögda djuren infann sig emellertid inte, men att få höra vårens första spelsträck av morkullorna blev en väl så bra avslutning på en fin jakthelg.

Nöjda hundar och jägare med helgens resultat

Nöjda hundar och jägare med helgens resultat

Banjo har just grytat helgens första räv

Banjo har just grytat helgens första räv

Resultat efter dag 1

Resultat efter dag 1

Banjo och Christian med drevräven

Banjo och Christian med drevräven

Banjo ruskar räv nr 4

Banjo ruskar räv nr 4