Quilla har valpat.

Klumpen i halsen efter att ha tagit bort gamla Mirra hade ännu inte försvunnit, när vi igår morse konstaterade att Ella (Hivlingen’s Quilla) var i full färd med att föda sina valpar efter Mirras son, Gamekeeper’s Brandon. Hon födde fem valpar, men tre av dessa dog tyvärr under det första dygnet, varför det nu endast ligger en han- respektive tikvalp i valplådan. Sådant är alltid tråkigt och om orsakerna kan man bara spekulera; var det för att de faktiskt föddes 4-5 dygn före beräknat datum, eller var det helt enkelt bara “naturens” sätt att gallra ut de svagaste? Jag har hittills varit förskonad från allvarligare missöden under/efter valpningar, men vet att det är sådant som händer då och då.  Hursomhelst är vi givetvis mycket glada för de två små kvarvarande krabaterna, vilka verkar särdeles livskraftiga. Då detta blir K-kullen, är deras namn redan bestämda; Kaiser och Katinka. De kommer tills vidare att stanna här på kenneln och är alltså inte till salu. Alla ni som står på intresselista för en TJT-valp på kenneln, ber jag vänligen ha tålamod tills Chill Out (parad med Hivlingens Nicko) valpar kring midsommar. Hon börjar redan se tjock ut.

Gamekeeper's Kaiser och Katinka, ett dygn gamla.

Gamekeeper’s Kaiser och Katinka, ett dygn gamla.