Stövarjakterna

Trots idogt jagande och tränande av pointrarna, har stövare och jaktterriers fått bekänna färg vid ett par tillfällen i höst. Banjo startade säsongen den 21e augusti med att gryta en räv efter ett timslångt drev. Ett mycket resolut grytarbete av Diana fick Mickel att lämna klippgrytet och Browningbocken satte punkt för flykten. En ö-jakt bragte ytterligare en räv om livet efter gemensamt arbete av Banjo och Foxy.

Härom dagen besökte vi norra Skåne, vilket resulterade i en drevräv för Foxy, samt en grytad av Banjo och avfångad efter arbete av Ella (Hivlingen’s Quilla) och husse. Extra kul var att jaktkamraten Robert hade med 11-årige sonen Martin som på sin första rävjakt fick bevittna när “Robban” sköt Foxys drevräv!

Kenneth satte punkt för drevet på ön

Kenneth satte punkt för drevet på ön

Diana med säsongens första räv

Diana med säsongens första räv

Jag och Martin med Banjo och Ellas räv

Jag och Martin med Banjo och Ellas räv

Robert och Martin med Foxys drevräv

Robert och Martin med Foxys drevräv

Tvenne fällda rävar efter en bra dag i Skåne

Tvenne fällda rävar efter en bra dag i Skåne