Jaktprovsframgångar i Skåne

Det gångna veckoslutet tillbringades på skånska fält bland fågelhundskamrater, fasaner och rapphöns. Lyngberga Nora visade vilken effektiv hund hon är med två 2:a-priser i öppenklass. Därmed har hon tre premieringar på höstens fyra starter, och jag är övertygad om att ÖKL-ettan kommer.

Carnbrings Caol Ila startade även hon två gånger, med 1:a-pris med hederspris vid torsdagens unghundsklass, samt ett 2:a-pris och femte bästa hund på Derbyt. Fem starter i UKL under hösten har således renderat i 1UKL, 2X1hpUKL, samt 2UKL. Är mycket stolt och tacksam gentemot “Bellas” ägare Claes Jönsson för att ha ynnesten att föra en sådan hund!

I lördags startades f.ö. Gamekeeper’s Grappa (e. Stenbitens epson, u. Donna) av ägaren Finn Trana i Vestfold/Norge. Resultatet blev en 1UKL. Därmed har gamle Epson lämnat 1:a-pristagare med samtliga av de tre tikar han parat.

Nora spikade en nyslagen rapphöna i sista släpp och fick 2ÖKL av Rolf Sandström på Krageholm

Nora spikade en nyslagen rapphöna i sista släpp och fick 2ÖKL av Rolf Sandström på Krageholm

Carbrings Caol Ila gick som ett spjut och fick 1hpUKL av erling Clausen på Charlottenlund

Carbrings Caol Ila gick som ett spjut och fick 1hpUKL av erling Clausen på Charlottenlund

Vid onsdagens blandparti på Löddesborg tilldelade Kristina Edh 2ÖKL till Lyngberga Nora

Vid onsdagens blandparti på Löddesborg tilldelade Kristina Edh 2ÖKL till Lyngberga Nora

Derbyplaceringarna efter en lång dag; på 5:e plats Carbrings Caol Ila, ägare Claes Jönsson

Derbyplaceringarna efter en lång dag; på 5:e plats Carbrings Caol Ila, ägare Claes Jönsson