Snabb omladdning på en gryträv

I lördags var det äntligen Banjos tur att få komma loss. Med sedvanlig iver gjorde han en sökrunda och fann strax ett rävslag som följdes till upptag. Drevet buktade fint i en timma, men sträckte sedan väster ut och slutade i ett stengryt. Grannen Mikael med Chilli-sonen Gamekeeper’s Condor, “Kola” tillkallades och Kola gjorde ett suveränt sprängararbete. Just som hanräven valde att lämna grytet stod undertecknad i andra tankar och överraskades varför de två första skotten från Browningbocken hade inte avsedd effekt. Innan Mickel nått ur skotthåll hade emellertid två fräscha patroner hamnat i loppen och flykten stoppades just som räven hoppade över ett litet dike. En minnevärd jakt och Banjos 155:e räv.

Jägarhults Banjo och Gamekeeper's Condor var ett effektivt hundekipage.

Jägarhults Banjo och Gamekeeper’s Condor var ett effektivt hundekipage.