Kaninjakt med jaktcockern Peggy

Jaktcockern Top Point Peggy är nu ett år gammal och har skött sig väl under träning. Jag kunde därför inte motstå frestelsen att ta med henne på riktig jakt när Jonathan Fexgård bjöd in till sina halländska kaninmarker. Den alltid lika glade Peter Åkerstedt var med och tillsammans hade vi några fina timmar. Peggy fick givetvis inte gå hela tiden, men jobbade utmärkt med tanke på ålder och erfarenhet, och ett par stötar på kanin med full respekt resulterade i att Jonathan fällde de första villebråden över henne. Dessutom gjorde hon ett fint arbete på en fasantupp i ett tätt björnbärssnår. Denna lättade emellertid i skydd av en trädridå och finns förhoppningsvis kvar till nästa jakt!

För övrigt har Peggys kullsyster, Elly, flyttat till Ljunglid. Hon är en fartfylld madame med stor vattenpassion och ett kompromisslöst arbetssätt. Hon började tillvaron här med att stöta en kanin på vår nya gård Berg i Öxnevalla. Då jag inte visste det fanns kaniner där blev jag både glad och förvånad. Hoppas nu att den populationen är fri från myxomatos, så skall den förhoppningsvis öka i numerär efter kommande viltvårdsåtgärder!

Peter och Jonathan med det första fällda villebrådet för Peggy

Peter och Jonathan med det första fällda villebrådet för Peggy

Top Point Elly visar att apportlusten är den rätta!

Top Point Elly visar att apportlusten är den rätta!

Resultatet av ett par timmars jakt

Resultatet av ett par timmars jakt