Dov och vildsvin med terrierna

De senaste dagarnas jakter med terrierna har försiggått i trevligt sällskap på viltrika marker. De duktiga eleverna på Naturbruksgymnasiet i Svenljunga höll den sedvanliga tackjakten på Östad Säteri. I ruskvädret var det inte enkelt för hundarna, men ett par grisar och en dovhind blev resultatet. Doven sköt jag förresten själv för Quilla.

En tur till Skåne med vapendragaren Tobias Ivarsson har det också blivit. Gamekeeper’s AH Gant fick chansen efter ett par veckors konvalescens och skötte sig utmärkt. Bra sök, drev och återgångar. Chilli bröt tyvärr av (ännu) en hörntand under jakten, men är glad ändå!

Quilla drev en dovhind i pass för husse

Quilla drev en dovhind i pass för husse

Fin parad av eleverna i Svenljunga

Fin parad av eleverna i Svenljunga

Resultatet av en skånejakt

Resultatet av en skånejakt