Omväxlande jakt med Quilla och Gant

Chilli och Quilla har ju varit mina två främsta ess bland terrierna i höst när Diana haft valpar. Gamekeeper’s AH Gant har emellertid visat fina takter, men lyckades ännu en gång hamna i gryt under drevjakt. En grävling fick sätta livet till efter detta tilltag, men det var ju inte riktigt det som var tanken… I övrigt har han presterat fina drev, bra sök och säkra återgångar.

Quilla har verkligen muntrat upp husse. Hon är en drevmaskin av rang! Under dagens rådjursjakt med trevligt folk på viltrika marker på Orust, presterade hon ett halvt dussin timslånga drev. Att husse stod på rätt ställe och fick skjuta ett rådjur med browningbocken gjorde inte saken sämre! Under veckan bjöd dessutom jaktgudinnan Diana på en älgkalv, medans Quilla och Gant drev djur på andra håll. Sådant är jägar- och hundlivet; bedrövelser och glädjeämnen varvas med varandra. Det gäller att ta vara på de sistnämnda!

Rådjursjakt med hagelbössa och TJT på Orust var en höjdare!

Rådjursjakt med hagelbössa och TJT på Orust var en höjdare!

En älgkalv valde fel väg

En älgkalv valde fel väg

Gant ordnade en grävling i förbifarten

Gant ordnade en grävling i förbifarten