Från Svenska Finskstövarföreningens årsmöte

I helgen avhölls SFF’s årsmöte och tillika 30-årsjubileum i Vännäs. Föreningen fortsätter i sin progressiva anda genom att bl.a. införa “arbete på kalla rävslag” som en parameter i sin unghundsgranskning. Att ta tillvara på denna för rävhundar så viktiga egenskap i avelsutvärderingen tror jag är helt rätt väg att gå om målet är att förbättra våra stövarraser och locka yngre jägare till stövarjakten. Ett annat steg mot föryngring och förnyelse, vilket alltid varit viktigt inom föreningen, togs när Sven Magnusson överlämnade ordförandeklubban till Petter Lindvall. Nedan är några bilder från årsmötet; bl.a. på finskstövarprofilerna Mats Gottvall och Ulf Nilsson, rävjägaren Alfred Olofsson i samspråk med Lars Westman, undertecknandet av gåvobrevet för Robin Loks jakt och viltvårdsfond, samt överlämnandet av ordförandeklubban.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *