♀ Lyngberga Nora

Lyngberga Nora har spikat en rapphönskull

Lyngberga Nora har spikat en rapphönskull

Född: 25 oktober 2012

Far: J Stenbitens Epson

Mor: SUCH Lyngberga Carro

Stamtavla i tre led

 

HD: B

Titlar: J

Jaktprov: 1UK, 2UKL, 3ÖKL, 2×2ÖKL, 1hpÖKL

Utställning: 2XExcellent, CK, reserv-Cert i jaktklass

Beskrivning:
En parningsvalp efter Stenbitens Epson från Carina Uhléns uppfödning. Lätt linjeavlad på Black Luckys Fly, en hund som jag tyvärr aldrig fick se, men hört mycket gott om. Nora själv är en välrevierande hund med mycket bra näsa, vilket som sig bör resulterar i att hon är duktig på att finna fågel. Fart och stil är på topp! Sammantaget med hennes goda följsamhet gör detta henne till en mycket effektiv jakthund som jag redan före två-årsåldern fällt åtskilligt med fågel för. Under hennes andra riktiga säsong, hösten 2015, fortsatte hon utvecklas och är ett mycket säkert kort när fågel skall bärgas under vanskliga förhållanden.

Första provstarten blev på DPK’s huvudprov i Holbaek, där hon var en av få pristagare. Premien blev en 1UK. På sena höstprovet på Gotland 2015 var hon den enda hunden på 24 starter som fixade fågel och tilldelades ett 1.a pris med hp i ÖKL.

Noras första kull efter Forsrännarens Hugge föddes i februari 2015 och av allt att döma ser det mycket lovande ut efter vårträningen 2016. Samstämmiga rapporter från valpköpare i hela landet bekräftar det jag ser i de avkommor jag själv behöll och jag ser fram emot jakt och prov till hösten.