Monthly Archives: maj 2011

Chilli ser en gris för första gången…

När en av mina elever på Naturbruksgymnasiet Svenljunga sköt en gris på vak passade jag på att ta med Chilli och se hur hon reagerade på detta, för henne nya vilt. Jag törs väl säga att jag inte behövde egga henne. Intresset var det inget fel på hos den just ettåriga tiken (hade inte förväntat mig annat heller). Hoppas på en bättre “småhundsvinter” än föregående år, så att hon och de andra tyskarna får bättre chanser att visa vad de går för även ovan jord.

Vildfågel

I förra veckan tog familjen Stolt vägen förbi familjen Sernert i Osby. Petter driver där en fin uppfödning av änder, fasaner och rapphöns. Tove tyckte det var roligt med ällingar och kycklingar och Majken verkade lite nöjd med att få visa upp sin pappas anläggning. Visst är det nyttigt för barn att lära sig handskas med djur! Med mig från Sernerts Fasaneri fick jag både rapphöns- och fasanägg. Några ligger sen en vecka tillbaka under mina dvärghönor och några i den medlånade ruvaren. Går det väl är höstens jakt- och träningstillfällen med fågelhundarna tryggade, som tillägg till de fasaner och (förhoppningsvis) rapphöns som klarat vintern och lyckas dra fram en egen kull i det vilda. [slideshow]

Andra vändan till träningsgrytet med Chill Out

Gamekeeper’s Chill Out var för andra gången i träningsgrytet igår. En särdeles ilsken grävling gjorde träningen intressant och man kan väl säga att Chilli inte backar… Hon fick lite bättre klämm på hur gångarna och “hyllan” fungerar. Hennes behändiga format gör att det går undan! Dessutom mötte Ronny med Gamekeeper’s Samuraj upp. Det var den drygt årsgamla Samurajs första möte med en grävling, och likt Chilli för ett par veckor sedan, så var det full fart direkt!

Från Svenska Finskstövarföreningens årsmöte

I helgen avhölls SFF’s årsmöte och tillika 30-årsjubileum i Vännäs. Föreningen fortsätter i sin progressiva anda genom att bl.a. införa “arbete på kalla rävslag” som en parameter i sin unghundsgranskning. Att ta tillvara på denna för rävhundar så viktiga egenskap i avelsutvärderingen tror jag är helt rätt väg att gå om målet är att förbättra våra stövarraser och locka yngre jägare till stövarjakten. Ett annat steg mot föryngring och förnyelse, vilket alltid varit viktigt inom föreningen, togs när Sven Magnusson överlämnade ordförandeklubban till Petter Lindvall. Nedan är några bilder från årsmötet; bl.a. på finskstövarprofilerna Mats Gottvall och Ulf Nilsson, rävjägaren Alfred Olofsson i samspråk med Lars Westman, undertecknandet av gåvobrevet för Robin Loks jakt och viltvårdsfond, samt överlämnandet av ordförandeklubban.

SE UCH – Svensk Utställningschampion

J SE UCH Gamekeeper’s Räskva fick ovanstående titel idag i Lidköping. Vi säger ett stort GRATTIS till ägaren Ingela i Värmland! Du kan läsa mer om Räskva på hennes egen sida via menyn “Hundarna/Tysk Jaktterrier” ovan!

Räskva är ur J Syrena-Orius von Kleinem Fluss första kull. Syrena har nu en ny kull på kenneln, som du finner via SALU/Valpar i menyn ovan!