Monthly Archives: juli 2011

Parlour’s Zetor – ny hund på kenneln!

I torsdags styrde den formidabla trion bestående av Kenth, Tobias Ivarsson och undertecknad kosan norrut till Parlour’s kennel. Med hem var hanvalpen Parlour’s Zetor. Han är efter SE JCh SE VCh Jaktklippans Drabant, undan SE J(gs)Ch SE UCh Husses Jaktglädje. Båda föräldrarna har många framstående Gamekeeper’s-hundar i stamtavlan, och Husses Jaktglädje är ju använd av kenneln i fjol och är därmed mor till min Gamekeeper’s Chill Out. Intressant är också att Drabant har 1a pris på tjtk’s elitprov.

Lille Zetor verkar vara en mycket stabil valp; inget pip eller gnäll under de 50 milen hem till Torestorp, och allmänt pigg och framåt precis som en terriervalp skall vara![slideshow]

SE J(RÄV)Ch Jägarhults Banjo blir SE UCh!

Jag ställde även ut SE J(RÄV)Ch Jägarhults Banjo (e. SE JCh Rami/u. J RR Rosebird Anja Etelävouren) i Tvååker igår. Resultatet blev Excellent med CERT och BIM. Eftersom det var en internationell utställning tilldelades han också CACIB. Detta var hans tredje raka CERT och han blir därmed SE UCh. Det känns fantastiskt roligt att min första stövare på minimalt antal prov- respektive utställningsstarter erövrat både Svenskt jaktchampionat och utställningschampionat vid 4½ års ålder! Bilden här brevid är på en ung Banjo med en av sina första rävar; det är trots allt jakten som räknas, men att en vass rävhund med snart 50 rävar på sitt samvete kan se bra ut gör ju inte saken sämre!

Gamekeeper’s Chill Out CERT & BIR

Visade upp lilla Chilli igår på den internationella utställningen i Tvååker. Resultatet blev Excellent med CERT samt BIR för domare Vigdis Nymark. Något CACIB fick hon ju inte eftersom hon bara är 14 månader och därmed ställdes ut i juniorklass. Kul att den lilla rappa är snygg också! Bilden är tagen av Kenneth Pedersen, Kalv, ägare till Trottatorparn’s Echo (på bilden med “handler”) som blev BIM. Jag och Chilli syns till vänster!

Full pott på ga-prov + gryt/vatten för Chilli i Bassholma

Gamekeeper’s Chill Out (e. Gamekeeper’s Ilie Nastase/u. Husses Jaktglädje) for som ett skållat troll genom provgrytet, och både publik och domare Per-Ola Olofsson drog på smilbanden medans “markör-korkarna” flög… Betyget blev därmed på topp i grytet och som grädde på moset kastade sig den lilla i vattnet och simmade sig till en 4:a med plus, eller “streck” på det momentet också. Om hon jobbar ungefär som hon gjorde idag till hösten, skall det bli spännande att se hur länge rävarna står emot innan de flyr grytet.

Häxjaktens CW Echo – ny hund på kenneln

Sedan i söndags har snart 5-åriga Häxjaktens CW Echo (e. Casso vom Staffelbach/u. Viltskräckens KH Wilda) bott här på Ljunglid. Trots hans “mogna” ålder har han mycket liten jaktlig erfarenhet, men har ett fantastiskt trevligt lynne och en tilltalande exteriör. Dessutom tycker jag hans stamtavla är intressant, då den sammanför blod från tyska vildsvinsjagande linjer med en mix av “svenskt” blod från de mest betydande uppfödarna de senaste 20 åren. Jag har därför beslutat att ha honom på prov och se vad han duger till. Han har redan visat vattenintresse och gjort fullt godtagbara insatser på både provgrytsgrävling och hägngris (trots att han inte tidigare varit i kontakt med dessa villebråd). Framtiden får utvisa om han besitter skärpa och övriga jaktegenskaper i tillräcklig omfattning för att passa i vår avel.

SE J(g)Ch Tribiani Hilda CERT och BIR i Borås

“Tea” och Tobias har varit i Borås på utställning idag. Resultatet blev Excellent med CERT och BIR. Det är andra gången knappt tvååriga Tribiani Hilda (e. Gamekeeper’s Ursus EW/u. Beba) ställs ut med sama resultat! Hon är ett gott exempel på att suveräna jaktegenskaper och framförallt massiv skärpa kan kombineras med god exteriör i en TJT-tik.

Även Gamekeeper’s Samuraj (Gamekeeper’s Vito Corleone/Gamekeeper’s Grace Kelly) ställdes ut av husse Ronny Thorman med resultatet very good. Grattis säger vi på Gamekeeper’s!

J Syrena von Kleinem-Fluss

Eftersom jag bor i en 2:a, har jag bestämt mig för att bara ha 1 hund. Har därför överlåtit Syrena till kennel Marquard (Christina Elving) & enbart behålla Syrenas dotter (Gamekeeper’s Rikissa).

Syrena har gk ga och full pott på tjtk:s gryt- och vattenmoment. Christina satsar på att komplettera med en drevdel till hösten.

På utställning har Syrena 2 CERT & 1 CACIB.

Dottern J SE UCH Gamekeeper’s Räskva har Utmärkt/1:a pris på TJT:s anlagsprov & är ur Syrenas första kull, med den utmärkte Alf vom Herzbach som far.
Valpen G’s Rikissa är ur Syrenas andra kull, med Gamekeeper’s Erko som far. Rikissa  stannar hos mig i Skövde! Du finner henne på hennes egen sida här på bloggen!