Monthly Archives: augusti 2011

Ripjakt

Har sen premiärdagen den 25e, gått som guide/hundförare åt ett gäng glada gossar från Stockholm. Mina tre pointrar har fungerat fint och har fått gå hårt. Jakt är jakt, och ripor är ripor, så vissa dagar har varit bättre än andra. Vi har dock haft fågel varje dag; från några tiotal till ca 150. Alltnog, idag inföll den första efterlängtade egna jaktdagen. Tillsammans med vännerna Robert och Emil började jakten i björkskogen där vi såg tre tjädrar. Dock utan att komma till skott. Emil var sen tvungen att vända tillbaks med sin pointerhane Zeke som tyvärr haltade lite efter fyra dagars hård jakt. Utan Zeke, som är en oslagbar tjäderhund, kändes riporna mer lockande och Robban och jag drog uppåt björkskogskanten med mina pointrar Hatta och Stella i följe. Eppe, min tredje pointer, fick en välförtjänt vilodag. Efter ytterligare åtta timmars jakt vände vi ner med 14 ripor i säcken. Stella, som går sin femte dag på raken, har gått fantastiskt hårt och lilla Hatta har inte gjort mig besviken hon heller. Duktig på att hitta fågel och inga som helst dumheter som tjuvresningar eller eftergångar. Hon har stått i hetluften och sett ripor lyfta och falla kring henne som vilken rutinerad hund som helst.

J SE J(gs)CH SE UCH Tribiani Hilda

Nu har husse Tobias gjort det igen, d.v.s. varit på utställning med Hilda. Det gick som vanligt, således CERT & BIR för domare Ingrid Brockhurst i Vårgårda.
Denna gång fick även Tobias beröm för snyggt framförande!

Hilda blev med detta dubbelchampion och vi på kenneln GRATULERAR å det hjärtligaste!

J SE J(gs)CH SE UCH Tribiani Hilda är e. J SE UCH Gamekeeper’s Ursus u. SV-07 Beba

Tidig morgon, dubbel dag!

Några bilder från gårdagens morgonjakt innan jobbet, vilken resulterade i Chillis första räv (inkörd av Banjo). Det var en för årstiden liten valp som for ut som en oljad ål efter en kort stunds kontakt med hunden. Ingen “fantastisk prestation” så sett, men en värdefull erfarenhet och något av en smakstart för Cilli. Hennes redan stora pondus och självförtroende lär ju inte blivit mindre. Nu skall jag sätta mig i bilen och köra 17 timmar till Arjeplogs fjällvärld.[slideshow]

J C.I.B SE UCH N UCH Gamekeeper’s Räskva

Räskva var i Norge med matte Ingela den 21/8 och det gick så bra att det blev CERT, CACIB och BIR! Domare: Walter Schicker från Tyskland.
OBS! Det blev ytterligare en titel för Räskva: C.I.B (Internationell Beuty Champion), som motsvarar det som tidigare hette INT UCH. Därmed blev Räskva både C.I.B & Norsk Utställningschampion och vi på kenneln bugar och bockar givetvis!

Gamekeeper’s Räskva är e. Alf vom Herzbach
u. J Syrena-Oris von Kleinem Fluss!

Zetor och grodan…

… skulle kunna vara en lämplig titel på en barnbok om djur som pratar och är bästa vänner över artgränserna. Verkligheten med en tysk jaktterrier är som regel ganska fjärran “fablernas värld”, och jag kunde inte låta bli att le när Tobias just skickade följande per sms:

“En dräpare är född. Zetor har spårat drivit och avlivat sitt första vilt – EN GRODA!”

Lille Zetor, nu tre månader gammal, har uppenbarligen förstått vad livet går ut på och vi ser med tillförsikt fram emot att följa hans utveckling. Förra veckan bodde han hemma hos mig ett par dagar och jag slogs då av hur trevlig och stabil han är. Framåt och käck, till lags, men ändå frimodig nog att ge sig iväg på långa upptäcktsfärder.

I övrigt har känslan av lugnet för stormen infunnit sig här på Ljunglid. De senaste veckorna har jag endast jagat sparsamt. Några grävlingar har fått sätta livet till, plus någon strykarkatt som kom i vägen för en pointer och två tjt. I övrigt försöker jag mest hinna fixa allt jag tänkte mig den 15e april när man kände att man hade hur mycket tid som helst framför sig innan jakten drog igång på allvar igen… Hinner man hälften får man (läs sambon) vara nöjd, och den stundande veckans bockjakt, duvpremiär och stövarsläpp känns som en utomordentlig förrätt till nästa veckas stora begivenhet: Till Fjälls!

Gamekeeper’s Opal Springs – gryt/vatten…

G’s Opal Springs (e. J G’s Ilie Nastase/u. SEJgCh SEUCh Husses Jaktglädje) gjorde gryt/vattendelen på tjtk’s anlagsprov i Värmland förra helgen. Resultatet blev full pott på grytmomenten och en trea på vatten. Därmed fick hon också ett godkänt grytanlagsprov sprängare. Det kan också nämnas att hon nyligen blivit BIR och fått CERT på utställning. Grattis säger vi på Gamekeepers till husse Pontus!

Echo

Tjt-hanen Echo som jag haft i en dryg månad fick flytta tillbaka till sin tidigare ägare. Tråkigt, så tillvida att det var en mycket trevlig hund med god skärpa mot både gris och grytvilt. Dessvärre saknade han vattenpassion totalt och även om jag gärna ger en hund chanser att visa vad han har i bagaget, kommer jag aldrig dressera en hund till något för rasen så fundamentalt som att, utan prut, kasta sig i det våta elementet. Det skall helt enkelt bara finnas där!