Monthly Archives: maj 2012

Parlours Zetor på G

Lika resolut som Ryska hockeylaget tar sig an VM, bemötte Zetor (namngiven efter det Ryska traktormärket) idag provgrytsgrävlingen för första gången. I vanlig god TJT-anda tändes “den heliga elden” i hans ögon. Sen small det i gallret, så det stod härliga till! Dessutom har husse Tobias varit ambitiös och startat både Zetor och Tribiani Hilda på viltspårprovets anlagsklass med godkänt som resultat.

20120520-163650.jpg

Stella har valpat

Under natten till igår födde Stella 6 valpar (2tikar och 4 hanar). Tikarna och två av hanarna är gula och vita, och två hanar är svarta och vita. Alla är välväxta och livskraftiga, så vi ser fram emot att följa kennel Gamekeepers första pointerkull hemma på Ljunglid!

20120509-081743.jpg

2012 års rapphönsprojekt

Förra årets försök med ruvande dvärghöns gick riktigt hyggligt ända tills träningshunden Penny, en gordonsetter, rymde och gick bärserk på hönor med kycklingar. Nu finns det ju ingen anledning att låta sig nedslås av motgångar, så i år är jag tillbaka med höga ambitioner och kreativitet. Dvärghönsen är satta på havrediet, så de borde lägga sig inom någon vecka. Lite sent kanske, men så har det blivit. Nytt för i år är att jag skall prova att låta rapphönspar ruva fram egna kycklingar. För det ändamålet har tre burar med bottenmåtten 2,4X2,4 meter iordningställts. I varje bur finns en tupp och två hönor, men inom ett par dagar räknar jag med att plocka ut “uddahönan” som inte ingår i paret. Förhoppningen är att plocka ägg att lägga under dvärghönsen, samt att låta rapphönsparet dra fram en egen kull. Skulle de misslyckas med detta kommer jag sätta daggamla kycklingar till dem för adoption. Något som gett mycket goda resultat i Danmark och England. Fortsättning följer!

20120501-151507.jpg