Monthly Archives: april 2013

En dag med de unga förmågorna

Soligt och ljumma västvindar! En härlig avslutning på vårträningen 2013. Alla de tre 1-åringarna har haft fågel. Bronco började med att finna en fasantupp i en hyggeskant. Han är nog den som utvecklats mest, relativt sett, de senaste veckorna. En härlig aktion och prima lynne lovar gott inför fortsättningen.
Maji har också utvecklats mycket. Hon är ganska rå inför fågel. Strama stånd, ofta tjuvresning och ett mycket intensivt sök. Samtidigt är hon lättdresserad och stoppet sitter för det mesta om inte husse är för långt bort… Känns som en hund “med dö i”!
Sist, men inte minst (förutom till kroppsstorlek) Biran. Hon har ju egentligen varit på jakt sen valpåldern och uppvisar oftast ett riktigt bra sök. Kanske den skarpaste näsan av alla och självlärd när det gäller att behandla fågel. En mycket mjuk liten Madame inför husse, men flitig i söket och totalt respektlös i avancen. Att hon respekterar fågel i luften spontant gör ju inte saken sämre.
Skall bli så spännande att se hur kommande viloperiod och mental mognad kommer påverka dem! De är ju inte gamla; Maji 12 månader och Bronco/Biran 11 månader.

20130414-155635.jpg

20130414-155710.jpg

20130414-155725.jpg

Vikarierande gåsapportör; Epson

Då ordinarie gåsapportör, vorstehn Zita, är “gravv-ledig” fick pointern Epson göra tjänst under dagens skyddsjakt. Elevernas skytte har varit riktigt bra, men en stor skammad grågås gick ner på en vall. Trots att Epson aldrig tidigare apporterat gås tog han den drygt 100 meter långa apporten galant. “Det var en jäkla stor rapphöna husse!”

20130410-124359.jpg

Gamekeeper’s Caesar på besök

Har haft trevligt besök av Gamekeeper’s Caesar med husse Daniel. Caesar och hans syskon (bl.a min Curry) är efter Klapps Klapp-Fritzon och Gamekeeper’s Chill Out. De har samtliga uppvisat tidig jaktmognad och goda drevegenskaper. Lille Caesar själv verkar besitta ett rejält överskott av jaktlust, varför Daniel har fått några råd angående grund- och apportdressyr. Just lydnads-/tvångsapportering kan vara bra att lära en egenrådig unghund oavsett ras. Det är ett bra sätt att knyta starkare band mellan hund och förare. Kul med en nybliven hundägare som Daniel, som är ambitiös och intresserad av att få ut det mesta av sin TJT!

20130405-164953.jpg