Monthly Archives: juni 2013

Fågel i markerna

Fick en skaplig bild med iPhonen (!) igår morse på ett rapphönspar, som solade sig och pickade grus en km hemifrån. Tyvärr såg jag inga kycklingar, men jag känner till ytterligare några par, så någon kull borde det bli. Sen berättade en granne att han sett fasanhöna med 14 kycklingar. Senaste årens utsättningar och viltvård verkar gett resultat!

20130629-104541.jpg

Donna – en pointer från Danmark

Några härliga och intensiva dagar har passerat; “kort-bröllopsresa” till Danmark, samt konstruktivt och positivt möte med Pointerklubbens styrelse på Arlanda. I allt detta har vorstehvalparna hunnit flytta hemifrån, förutom lilla Gamekeeper’s Ebba förstås! Mer om henne senare.
Dessutom har pointern Donna kommit till Ljunglid genom ett samarbete med Tom B Hansen. Det är en trevlig och rejält gående tik som skall få hänga med på höstens jakter och förhoppningsvis paras med Epson till vintern/våren.

20130617-112055.jpg

Story – ny foxterrier

Idag kom 8 veckor gamla foxterriervalpen Story (e. Karlsros Eroz u. Pejlas Tilda) från Christian Karlsson, Långås, hem till Ljunglid. Detta blir 5e gången gillt för foxterrierrasen hos mig. Tidigare hundar har helt enkelt inte hållit måttet vad jaktegenskaper beträffar. Då jag skjutit åtskilliga rävar för båda föräldrarna törs jag påstå att förutsättningarna för att “den lilla vita” skall bli en effektiv rävsprängare är de bästa tänkbara. Förhoppningen är att Story skall bli ett rörligt och lagom skarpt komplement till jaktterrierna. Det är ju för att ha olika egenskaper vi har olika hundraser!

20130608-183200.jpg