Monthly Archives: juli 2013

TJT-reportage

Hittade ett trevligt tjt-reportage från Norska “Jakt og Fiske”. Det handlar om kronviltjakt på Vestlandet med Gamekeeper’s Boss och hans dotter Klokkarsteinens D Shana, ägare Jan Inge Skjerven respektive Hans Olav Nordli. Extra kul är att min första TJT, G’s Mirra Tikkadotter är mor till Boss (och således farmor till Shana). Klicka på länken nedan!

REPORTAGET

Tribiani Hilda

tribianihildaHilda (Tea) ägs numera till 100% av husse Tobias Ivarsson. Idag kan vi återigen GRATULERA Tobias, då ekipaget har tagit sitt tredje 1:a pris i ökl viltspår och därmed lägger Hilda ytterligare en titel till sina tidigare titlar och blir:
SE J(GS)CH SE VCH SE UCH!

Kenneln har under 2012 haft en lovande kull undan Hilda, där G’s Fendi finns kvar på kenneln.

Hilda ska börja löpa mycket snart och kommer då att bli parad med en välmeriterad”skåning” och valparnas prefix blir “Stollfors“, Tobias egna  kennelnamn som nyligen blivit godkänt!

Vi önskar kennelkollegan och vännen Tobias “Lycka Till” inom rasen framöver!

Valpträffar…

…eller snarare träffar för valpköpare och deras idag årsgamla unghundar:
Förra helgen fick Kenth och jag tillfälle att se inte mindre än 8 lovande jaktterriers från kenneln i åldrarna 10-21 månader. Gryt, vatten och intresse för ett färskt vildsvinsskinn kompletterades med mätning av mankhöjd och kontroll av bettet. Vi är mycket belåtna med vad vi fick se! För de flesta hundarna var det t.ex första gången de var i kontakt med provgrytsgrävlingen och samtliga “tände till” och jobbade hårt och målmedvetet. En liten stjärna i kanten skulle jag vilja dela ut till G’s AH Kenzo och husse Mats, då Kenzo med sina tio månader uppvisade inte bara hög skärpa och rejäl vattenpassion, utan även ett behagligt lynne och god dressyr. Ett föredöme!
Så till gårdagens övning; Sten Rönnerling och hans bättre hälft Bodil hade bjudit ner oss som har valpar från Gizmo/Star-kombinationen. Således fick min Maji och hennes syskon visa vad de gick för i vatten- och spårarbete, varvat med konkreta tips och råd beträffande dressyren från Sten. Dessutom var Åke Sjöström med för att ge sitt utlåtande om hundarnas exteriör. I allt en trevlig dag med intressanta intryck och många skratt. Inte minst när Åkes fru Pirkko kommenderade ut undertecknad i vattnet för att bistå Maji under apportarbetet… Att jag inte var den enda hussen som fick bada framgår av bilden nedan som visar vattenglada Daniel med sin lika vattenglada Sala. Inte dumt att svalka sig i värmen!

20130714-104234.jpg

Sommar = hundträning & fågelutsättning

Ett härligt väder gör det lättsamt att pyssla med hunddressyr och utsättning av fältfågel. Tillsammans med mina barn, Tove och Sture, tillbringas dagarna med de flesta hundarna lösa på tomten. Att ha kvalitetstid med både barn och hundar är nog så viktigt som den faktiska appelldressyren (av hundarna alltså…). Idag tog vi en promenad till dammen en bit från gården. Zita fick göra några apporter.

20130710-123647.jpg