Monthly Archives: augusti 2013

Ont krut…

…förgås inte så lätt, och skall man få mig att sluta jaga får man nog slå sönder mer än ett ben. Således blev det ett par mil på fjället idag med Alvedon som trogen följeslagare. Belöningen för envisheten kom när jag fick skjuta ett par ripor efter flott arbete av Donna. Dessutom gick Biran och tidigare nämnda Eddie riktigt bra.

20130829-223423.jpg

Ett snedsteg…

Nej, rubriken syftar inte på att jag hamnat i säng med någon Arjeplogska. Däremot behagade mitt vänstra ben fara ner i en grop och mot en vass sten just som jag skjutit en ripa för Epson. Ett inte helt obetydligt sår under knät blev resultatet och det var inget annat att göra än ringa efter helikoptern för vidare transport till vårdcentralen i Arjeplog. Sju stygn och omplåstring senare är jag åter på väg mot fjället och ämnar ge riporna en match imorgon. Ett stort tack till den trevliga personalen för god omvårdnad! På bilden besvikna hundar med dito husse i väntan på “sjuktransporten”.
Dagens höjdpunkt var att se korthårsvorstehn Michrima Eddie “in action” för första gången. En fantastisk hund som uppvisade ett energisk sök och fina fågelsituationer. Roligt att skjuta ripa för ett sådant ämne!

20130828-185657.jpg

Stenbitens Epson; maskinen

Att en hund kan göra en så lycklig?! Med oförtruten energi söker Epson av fjällsidorna och förvaltar de chanser till fågel som ges. Jag skäms inte över att säga jag är stolt över honom när han går lika hårt, stort och välrevierande i dagens sista släpp som i söndagens första. Att resultatet inte uteblir förvånar knappast.

20130827-213520.jpg

Livet är härligt!

Hyggligt med fågel och hundar som levererar gör det lätt att leva! Epson är i vanlig ordning den mest pålitliga, men Donna och Zita har imponerat med rejält och energiskt sök, samt bra fågelbehandling. Unghundarna uppvisar en friskhet som kanske inte alltid gagnar tyngden på viltsäcken, men som är härlig att se.
På bilden Donna i stånd för en ripkull. Efter en frejdig avance sköts tre fåglar, vilka apporterades perfekt, trots att en föll under några stenar ute i en jokk!

20130826-161032.jpg

Premiärsläpp, ladugårdsrenovering och nu; Till fjälls!

Ett par hektiska dagar är till ända och jag sitter i skrivande stund i bilen någonstans mellan Gävle och Sundsvall. Slutdestinationen är Vuoggatjålme och en förhoppningsvis härlig veckas ripjakt. Bilen är lastad med 7 hundar, bössor, ammunition och två jaktsugna hussar.
Sensommarens renovering av ladugården till hundstall har gått fint och det kändes bra att låta Stella flytta ut med sina nio valpar härom dagen. Dessutom har de senaste dagarna bjudit på premiärsläpp för fågelhundar och stövare. Både Foxy och Banjo har levererat fina drev och sommarens konditionsträning av Pointrar och Vorstehhundar verkar gjort nytta. Vi får se hur de står sig bland videsnår och vita vingspeglar! På bilden Lyngberga Nora, 10 månader gammal som gläder husse med en rejäl “gå-lust” och energi kombinerat med samarbetsvilja.

20130823-203632.jpg

Glädjande framgångar i Tvinnersheda!

Gamekeeper's IR Fnatte        3 augusti 2012

Gamekeeper’s IR Fnatte
3 augusti 2012

Vid dagens “nypremiär” av grytet i Tvinnersheda, startade 2 ungdomar från kenneln, nämligen Gamekeeper’s IR Fnatte & systern Gamekeeper’s IR Kicki! Båda skötte sig som sig bör och fick full pott i både gryt och vatten för domaren Leif Karlsson! Drevdelen klarade båda av i januari och de är därmed klara med Anlagsprov Skog med omdömet “Utmärkt/172 p., vid 18 månaders ålder!

Brodern Gamekeeper’s IR Knatte var på sommarträffen och startade då på gryt/vatten med högsta betyg och sedan tidigare är han även klar med “naturprovet” via hägntest i Tyskland med S/!

Dessa duktiga unghundar är e. J Gamekeeper’s Ilie Nastase
u. J C.I.B SE UCH Gamekeeper’s Räskva!

Vi GRATULERAR deras ambitiösa och duktiga ägare till de fina resultaten! Ett särskilt TACK även till “Svenne” för framgångsrik handling över “kennelgänsen”!