Monthly Archives: september 2013

Gamekeeper’s Brioni Guldpokalvinnare 2013!

Under gårdagens kval till guldpokalfinalen tog “Brolle” sin tredje raka 1a med HP efter två kompletta fågelarbeten. Han utsågs till provets bästa unghund och mötte 2an, Villestoftes Pernille, i en vacker final. Att Brolle var först att finna den enda rapphönskullen under den långa timman fällde avgörandet och Sten Rönnerling vann sin tredje guldpokalfinal! Stort grattis! Att undertecknad dessutom fick ta emot kennel Skärtorps VP till uppfödaren av guldpokalsegraren gjorde inte saken sämre.

20130929-233148.jpg

Sten och Brioni gjorde det igen!

Idag tog Sten Rönnerling med Gamekeeper’s Brioni andra förstapriset på lika många provstarter. Återigen grattis! Jag gick i samma parti med Bronco och Biran (som dock blev utan pris) och såg “Brolles” flotta fågeltagning från första parkett.
Imorgon är det dags för Nordisk Pointermatch där Epson tillsammans med Top Point Axi, Fugledes Odin och Semeghini Ulama representerar Sverige. Vi är laddade!

20130925-174912.jpg

4X Gryt & Vatten

Idag startade ytterligare fyra TJT från Gamekeeper’s på anlagsprovets gryt- och vattendel. Provplats var Axvall och domare var Daniel Frithioffsson. Samtliga fick betyget “Kvalitet 1” med fyror (=maxpoäng) på skärpa och vattenpassion. Grattis och lycka till inför höstens jakter och drevdelar! Dessutom vill vi på kenneln sända ett grattis till Ulf Karlsson som fick godkänt på Viltspårprov anlagsklass härom dagen med sin Gamekeeper’s IR Fnatte.
På bilden; dagens pristagare från vänster: undertecknad med Curry, Anders Green med AH Gant, Mikael Andersson med AH Dior och Robin Pettersson med AH Diesel.

20130921-163458.jpg

Rapphönsjakt med eleverna

Epson och Donna fick göra tjänst under förmiddagens övning på Rådde gård. En mängd fasaner jämnt spridda över marken bjöd på flera fina situationer, men fick givetvis flyga iväg osaluterade. Eppe spikade en rejäl rapphönskull som han skötte fint. Tyvärr kom ingen av eleverna till skott, men det är absolut inget fel i att vara försiktig i sitt skytte. Den kullen och flera till finns ju kvar!

20130918-113556.jpg

Rapphönspremiär

Ett alltför genuint skånskt höstväder med regn och snålblåst var föga inbjudande när jag körde över Hallandsåsen imorse. Morgonen började med lite andjakt (vilket var mer passande med tanke på vädret). Zita skötte sig utmärkt och fick apportera ett par änder. På förmiddagen fick Donna visa vad hon gick för i ett betfält. Trots det usla vädret hittade hon ett par rapphönskullar och en fasankull.
Efter lunch växlade vädret till det man mest förknippar med rapphönspremiär. Regnrocken och stövelholkarna åkte av till förmån för uppkavlade skjortärmar. Epson fick börja på en vetestubb. Han hittade fågel och hyfsat skytte bringade ytterligare ett par höns i säcken.
Slutligen fick Zita gå en sväng och imponerade med bra fart, vidd och reviering. Resultatet uteblev inte heller och efter ett par fina fågeltagningar med efterföljande skott och apport var dagen komplett.

20130917-001215.jpg

20130917-001231.jpg

Vi Gratulerar!

Gamekeeper's IR Titti

Gamekeeper’s IR Titti

Lördagen den 14 september hade västsvenska tjtk en grytjaktdag. En av de som startade och blev godkänd var ungtiken Gamekeeper’s IR Titti (J G’s Ilie Nastase/J SE UCH C.I.B G’s Räskva). Den ena av bildens grävlingar sprängdes och på den andra gjordes nedslag. Sedan tidigare är Titti klar med gryt/vatten och det som saknas är en godkänd drevdel för att hon ska bli avelsgodkänd! Ägarna Robin och Maria har verkligen fått en smakstart med sin första tysk!

Samma dag gjorde den unga hanhunden Gamekeeper’s AH Kenzo (J SE (GS)CH Hivlingens Algot/SE J(GS)CH SE UCH Tribiani Hilda)

Gamekeeper's AH Kenzo

Gamekeeper’s AH Kenzo

jaktprovsdebut i Skåne med den äran genom att få maxbertyg på gryt/vatten (4/ i vatten). Dagen efter fullföljdes gryt/vatten med en drevdel på fältet vilket sammantaget gav honom omdömet “Utmärkt”! En strålande prestation av både förare och hans snygga, blott 1-årige hanhund! Kenzo mäter blott 35 cm i mh!

Vi passar även på att gratulera vår vän Tobias (ägare till T. Hilda ovan) som på lördagen startade sin nya unghane från “TerrierMicke”, Häxjaktens GA Ragge. Skåneresan till heldagsprovet (gryt/vatten/fältdel) belönades med “Mycket bra” med hög slutpoäng!

Vi på kenneln GRATULERAR samtliga startande till deras lyckosamma provstarter!

Första släppet på ön

Idag var det dags att för första gången “kroka loss” hundarna för att inventera hur sommarens arbete med utsättning av fältfågel på Balgö artat sig. Sten Rönnerling mötte upp och med tre unghundar var, hade vi en fantastiskt fin dag. Det varma vädret till trots arbetade samtliga hundar på bra och vi fann en hel del fasaner jämnt spridda över ön. Det skall bli otroligt spännande att se hur jakten kommer gå när vädret är svalare, de gamla hundarna är med och husse har bössan i nävarna! På bilden; Sten med kullsyskonen Gamekeeper’s Brioni och Biran som pustar ut i skuggan efter ett långt släpp.

20130914-212946.jpg

Hjortjakt i Norge

För en vecka sedan styrdes kosan mot Trönderlag, Norge, och hjortjakt med eleverna. Hjorttillgången var tillfälligtvis låg, troligen beroende på det varma vädret. Trots hårt slit av både grabbarna och vår värd Stig, skulle det dröja ända till sista kvällen innan något åkte i backen. Eleverna Jesper och Samuel fällde kalv och hind med flinkt skytte. Jaktterrierna fick hänga med, och bör vara i hyfsad kondition efter att ha sprungit upp och ner i den vackra, men branta terrängen.

20130914-210601.jpg

Duvjakt och husse känner sig dum

Idag blev det ytterligare en trevlig duvjakt tillsammans med “Herrarna Halvautomat” och Carmenzita. Jag sköt en duva som föll i en buskridå bara några meter från mig. Zita skickades på apport, men återvände “tomhänt”. Med ett något mer irriterat “sök apport” kommenderade jag ut henne igen. Dock med samma resultat.
Rejält irriterad började jag själv leta på platsen där jag var säker duvan skulle ligga. Några fjädrar bekräftade min tes, men duvan var fortfarande försvunnen. Tills jag tittade upp… Drygt två meter upp i en rosenbuske hängde min duva! Inte undra på att jag kände mig dum inför min hund.

20130906-211642.jpg