Monthly Archives: april 2014

Jaktprov och valpar i vårvärmen

Senaste veckorna har varit innehållsrika, men uppdaterandet av bloggen har medvetet fått släpa efter. En fantastiskt fin påskvecka på Malta tillsammans med fru och barn kändes välbehövlig för alla parter efter en lång jaktsäsong. Väl hemkommen blev det en tur till Säffle för ett sista jaktprov med vorstehhundarna. Jag startade Maji och Zita i Ökl och är, det mycket varma vädret till trots, belåten med deras prestationer. Att Zita dessutom erhöll en sjua i fältbetyg på sin första start i Ökl gör att sommarens spår- och vattendel känns än mer angelägen. Tack till Erika, Simon, Ingemar och övriga Münsterländerägare för trevlig samvaro och intressanta diskussioner om jaktprov, avel och dressyr över rasgränserna! På bilden Zita med eleven Liselotte under höstens rapphönsjakt hos uppfödaren Sten Rönnerling.

20140425-152221.jpg
När jag kom hem från Säffle möttes jag av nio små gulvita pointervalpar. Donna valpade i Söndags och med Epson som far finns det gott hopp om goda jaktegenskaper hos de små krypen. Både hanar och tikar kan påtingas av jägare.

20140425-152600.jpg
I övrigt måste jag tillstå att det är ganska skönt med vår, vackert väder och tid över till annat än jakt. Hundarna får självklart hänga med på övriga aktiviteter, t.ex “skeppshunden” Story gjorde husse sällskap på en stunds havsöringfiske härom dagen.

20140425-152832.jpg

Första jaktprovstarten för Lyngberga Nora

I helgen gick Dansk Pointerklubs huvudprov av stapeln i trakterna kring Holbæk, Sjælland. Därmed var det dags för jaktprovsdebut för Nora, som motsvarade mina förväntningar och uppvisade effektivitet genom att bli en av endast fem pristagare under fredagens blandpartier, vilka samlade närmare 80 hundar! Att bra sök och ett perfekt fågelarbete på rapphöns renderade i ett förstapris i UK av den välrenommerade domaren Flemming Sørensen gjorde inte saken sämre.

20140407-002851.jpg