Monthly Archives: maj 2014

Viltvård med båt

I helgen var det dags för utsättning av hundratalet “halvvärpta” fasanhönor på ett par halländska öar. Med den tidiga och varma våren är förutsättningarna för att de skall lägga en kull i det vilda relativt goda. Att vinterns stövarjakter med bortskjutning av räv som följd har gjort nytta syns på antalet markhäckande fåglar av samtliga arter. Vadare och änder av flera arter, däribland skedand, var en fröjd att se när vi fyllde på foderautomaterna till fältfågeln. Ännu ett konkret exempel på att viltvård genom jägarens intressen gynnar ett brett spektrum av arter!

20140527-235445.jpg

20140527-235452.jpg

Kennel Gamekeeper’s 30 år!

Just idag för 30 år sedan godkände SKK kennelprefixet “Gamekeeper’s” åt innehavaren Kenth Elving. Det är ställt utom all tvivel att det varit en av de mest betydelsefulla kennlarna för Tysk Jaktterrieravel i Sverige genom bl.a Kenths första tyska importhane, Ivan vom Emscherbruch, importerna Wildwärters Sera, Axiom Musta Rudolf, Xillo von den Recknitzwiesen m.fl. Någon av dessa hundar återfinns i snart sagt varje jaktterriers stamtavla här i landet.
Undertecknad var blott två år gammal när kennelnamnet antogs, och är hedrad i och med det faktum att jag står som förstanamn för kenneln sedan ett par år tillbaka. Med det hundmaterial av Tysk Jaktterrier, Pointer, Vorsteh och Finsk Stövare som vi idag har att tillgå hyser vi gott hopp om en positiv inverkan på Svensk jakthundsavel även under kommande 30 år.
Bilden på Gamekeeper’s AH Kenzo nedan får stå som symbol för kennelns avelsmål oavsett ras; en kompromisslös jakthund med funktionell exteriör och ett prima lynne!

20140525-210359.jpg

J Gamekeeper’s AH Kenzo

Gamekeeper's AH Kenzo

Gamekeeper’s AH Kenzo

GRATTIS säger vi återigen till ägaren Mats , som fört Kenzo till sitt andra CERT, CACIB  & BIR idag i Hässleholm!

“Skåningen” Kenzo tillhör en brödraskara om 3 jaktprovsmeriterade som alla besitter en osedvanligt stor dådkraft och jaktlust i alla moment. Dessutom ser de bra ut (2 är utställda med CERT) och de är inte heller stora, vilket inte är fel. Den minsta är 33 cm (Uddevalla) och den “största” är 36 cm (Kvänum). Sociala och trevliga hanar på alla sätt. Alla tre kommer att bli avelsgodkända under året om inget oförutsett inträffar. Du som funderar på att para framöver bör hålla ett nyfiket öga på dessa tre “ungherrar”!

 

Tjt-valpar

Härom dagen födde Chilli sju valpar. Far till de små krypen är Gamekeeper’s Jarlabanke. Jag måste säga att Chilli är den absolut bästa valptik jag träffat; själva valpningen skötte hon själv på knappt tre timmar och skötseln av valparna lämnar inget övrigt att önska. Alla valpar är tingade, förutom de två tikar som i sedvanlig ordning stannar på Ljunglid.

20140512-135720.jpg