Tysk jaktterrier – allroundhunden

Min jaktsugna stövare gjorde kilometerlånga sökrundor, vilka till slut resulterade i upptag på räv hemma i Torestorp. Drevet gjorde en enda lång bukt för att slutligen stanna vid ett för mig okänt gryt. Två ingångar och gles gallringsskog runt omkring lovade gott, och det var med spänning jag återvände till grytet tillsammans med Chilli och vår älgjaktledare Tore. Chilli gjorde emellertid processen kort med den vuxna hanräven, och lämnade Tore och mig som statister.

Vad det är härligt med en liten svart hund! Härom dagen apporterade hon änder, igår fällde jag en älgkalv efter ståndskall och drev och idag tar hon resolut itu med en inkörd räv. Den bredden och kvalitén finner man inte hos någon annan hundras. Visst; en labbe apporterar bättre, och en gråhund är lämpligare till ren älgjakt, men ett faktum kvarstår; det är förbaskat svårt att trycka ner en labbe eller gråhund i ett rävgryt! Skämt åsido, så är det väldigt roligt med en hund som man har glädje av under all jakt – då blir man ett “team” och resultatet låter inte vänta på sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *