Rådjursjakt bland bergtallarna.

 Tillsammans med jakttvåor, jakttreor, kollegan Patrik, samt kusin Erik åkte jag till Hökafältets naturreservat vid Mellbystrand för en dags Rådjursjakt med kortdrivare. Eleven Robin “Vörrgörra” var jaktledare och skötte sin uppgift med bravur. På plats mötte Anders Carlsson från Sveaskogs Naturupplevelser upp. Anders ansvarar för jaktupplåtelser på bolagets marker i södra Sverige och driver sitt jobb i en föredömlig anda, vilken ger ungdomar fina möjligheter att komma med i jaktlag och få tillgång till marker. En trevlig dag med fina drev i den fläckvis extremt täta tallskogen, resulterade i en fin bock och tre hondjur. Glada skyttar var jaktledaren själv, eleven Markus, samt undertecknad som faktiskt stod på pass (för ovanlighetens skull) under förmiddagen. I den sista såten lät jag emellertid gamla Mirra gå en sväng och hon tog upp ett rådjur, vilket gick i pass hos just Robin efter en halvtimmas drev. Övriga djur fälldes för Eriks wachtelhund, samt Robins hund av samma ras. Chilli fick vila idag eftersom hon och Tribiani Hilda skall nyttjas under ett par dagars grisjakt fr.o.m. imorgon. Nedan är en kort filmsekvens där Robin skjuter rådjuret som Mirra driver, påpassligt filmat av vår eminente kameraman Kenny.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=3xqBmdawaqg&w=560&h=315]

One comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *