En sväng med pointrarna på Rådde gård.

Efter förmiddagens lyckade andjakt med eleverna, där även en mink fick sätta livet till (det var just detta, och inte trettiotalet fällda änder, som gjorde jakten så lyckad) var planen att lägga ett par eftermiddagstimmar på Råddes fina åkermarker. Syftet var främst att Fredrik från granngården Enet, skulle få chansen att skjuta någon fasantupp, som tack för hjälpen då han ställt upp vid utfodring och predatorjakt. Med oss följde även Mattias Grönlund med gordonsettern Penny, vilken jag hade hos mig på träning under våren. Vädret var det allra vackraste, men vinden nästan obefintlig. Epson spikade någon fasanhöna inne i ett snår, men hönor skjuter vi inte, så det var bara att lyfta på hatten. Ifrån en tät granplantering inne i skogen hördes tydligt fasankackel och Fredrik placerades ut i förhåll, varefter Stella sändes in i den nästan ogenomträngliga planteringen. Att hon stod för fågel rådde inga tvivel om när hon varit borta i flera minuter. Men var? Efter en stund tröttnade jag på att leta, gav ett rappt resningskommando, vilket fick till följd att ännu en fasanhöna kom på vingarna. Även ett antal tuppar kom flygande, dock ur skotthåll. Hundarna stötte en ensam rapphöna i den knappa vinden, men tyvärr uteblev skottchanserna på fasantupp för Fredrik. Kanske var vi ute lite för sent, då de nog var i färd att inta nattkvisten, men det blir fler tillfällen. I det strålande vädret var vi ändå överens om att man kan ha det sämre en onsdageftermiddag![slideshow]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *