Räv No. 55 för Jägarhults Banjo.

Dagens rävjakt nere i Vik, Torestorp, gick fint. Banjo började väcka nästan direkt efter släpp och reste räven efter bara 15-20 minuters slagarbete. Drevet buktade fint ute på Näset, en halvö i sjön Tolken. Rävarna i Vik har för vana att krypa in i ett gryt ute på halvön, och så skedde även idag. Kopplade Banjo vid grytet och ringde kompisen Christian från Långås. Jag hade lovat honom att bjussa på en provräv, och detta var ju ett fint tillfälle. Christian med domare Bosse dök upp vid lunch och efter en knapp halvtimmas arbete av JRT’n “Pulver” gjorde markvärden Kjell och jag gemensam sak i skjutandet av den sprängda räven. En grävling strök med tidigare på dagen av bara farten, men det är en annan historia…

One comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *